Familiedag 2015

21. juni tjuvstartet MₐMᵤ - Marnardal Museum sesongen for at fjern og nær skulle finne skatten på Høgtun.


Dagens museum er ikke lenger myntet på statiske utstillinger, men rettet mot opplevelser, formidling og aktiviteter. Familiedagen 21. juni var en slik dag.


Dette var dagen mennesker tok turen langt og lengre enn langt for å oppleve Marnardal kommunes bortgjemte gull.


Vi allierte oss med kultursektoren og satte sammen en dag der man kunne oppleve mye spennende.


Dagen ble lagt opp slik at alle skulle kunne delta. Gamle, unge, korte og lange.

Det ble et eventyrlig arrangement med mange fine høydepunkter.


Vi startet med åpningstale, deretter fløytet Paul Sveinall besøkende inn i den dunkle borghallen for å se og høre Nasjonalmuseets spennende utstilling Eventyrskatten. Paul Sveinall fulgte opp med trolske lokale eventyr. 


Egdene hadde kampoppvisning fra middelalder og vikingetid, og Solgløtt tok med seg barna på ridderskole for å lære å kjempe mot tusser og troll.


Det var også mange som ville lære seg å sjonglere på dagen, og vi fikk inn mange flotte tegninger til vår store tegnekonkurranse.


Vi var så heldige at vi fikk med oss 4H som stilte med mange aktiviteter på dagen. Her kunne man tråkke sin egen slush, kaste hestesko eller øks og gå natursti. Øyslebø Bygdekvinnelag hadde åpent baksterom med rykende ferske potetkaker.


Museet var selvfølgelig åpent for dagen med fri entré.


Vi er veldig takknemlige for alle som stilte opp og gjorde dette til en minnerik dag, og vi håper at noen av dere fant skatten på Høgtun!


Vi gleder oss allerede til neste år!


MₐMᵤ

Familiedag 21.juni

Marnardal Kommune