Familiedag 2016

Familiedag


26 juni 2016


I forfjor startet Marnardal museum – MₐMᵤ, i samarbeid med lag og foreninger, en familiedag på Høgtun kultursenter. Dagen ble døpt Skatten på Høgtun og ble en suksess.


I år igjen var det suksess og vi hadde over 250 besøkende som trosset været og ble med på en kulturell og allsidig dag!


Her var det aktiviteter for både store og små, med besøk av stoisk alpakka, aktiviteter som øksekast og utstilling av smykker. I blant alle aktiviteter og gøy, var det også rom for snakk og sosialt samvær. Det var også kåringer hvor barna fikk pris for egne vellagde smykker.


Konseptet i år var designglede, hvor det var hovedfokus på design og håndverk.


Her fikk vi besøk av de verdenskjente designerne Arne & Carlos som kom rett fra bokmessa i Korea for å holde foredrag og workshop i strikking. Veldig populært!


De to designerne har samarbeidet med mange kjente merker inkludert Comme des Garçons. I dag designer og jobber de bl.a. sammen med Rowan, Shachenmayr og Regia garn.


Nasjonalmuseet sin smykkeutstillingen "Laget i verden" har vært hos oss på Høgtun i sommer. Her fikk barn og voksne en reise i verden, konkretisert gjennom smykkeobjekter laget av tolv utvalgte kunstnere fra seks verdensdeler. Barna fikk deretter laget frem noen kreative verk i smykke-workshopen.


Det ble en sann folkefest hvor Museet var tilgjengelig, 4 H lagde til flere aktiviteter for barn og voksne, og Marnardal Bygdekvinnelag solgte sine ettertraktede potetkaker. Støa leketøysfabrikk var også på plass med sin snippsekk av gode ideer og flotte produkter.


Bli med på festen til neste år og spark sommeren i gang med Høgtun familiedag.


Vi gleder oss!Laudal Museum, som er samlokalisert med Laudal skole, finner man utstilling med gjenstander fra hjem, skole og arbeidsliv.