Familiedag 2017

Familiedag


25 juni 2017

For tredje året på rad har Marnardal museum – MₐMᵤ, arrangert familiedagen i samarbeid med lag og foreninger på Høgtun kultursenter. I år var temaet matglede, og på tross av dårlig vær, ble det fremdeles en suksess! Vi hadde rundt 180 besøkende som tok på seg uteklær å ble med på en aktiv og kulturell dag.


Her var det aktiviteter for både store og små, med besøk av Marnardal rideklubb og aktiviteter som fluebinding og spikking ble det god stemning. Ingrid og Lises kjøkken hadde laget gode fiskekaker og fiskesuppe som ble solgt av 4H i den koselig peisstova.


Konseptet i år var matglede, hvor det var hovedfokus på matkultur og tradisjoner.


Vi fikk besøk av Birte Usland som holdt et flott foredrag om lokalmat, det var mange komplimenter som hang i luften etter innslaget, veldig populært!


Nasjonalmuseet sin bildeutstilling "Konge uten krone" har vært hos oss på museet i sommer. Lisbeth Finsådal holdt et levende foredrag hvor barn og voksne hadde en reise i Norges kongehistorie, og fikk prøve seg på noen kongepositurer selv mens de ble avbildet.


Det ble en sann folkefest hvor Museet var tilgjengelig med en flott utstilling av "Bondens kjøkken i gammel tid", her ble det separert melk og kinnet smør. Det var også smaksprøver av forskjellige oster laget av Synnøve Fidjestøl. Gjert Kristiansen var tilstede med sin brede antikke kunnskap hvor han presenterte og hadde fordrag om de antikke kjøkken gjenstandene som var å finne i utstillingen.


4H lagde til flere aktiviteter for barn og voksne, og hadde blant annet med seg sin populære smoothiesykkel. Marnardal Bygdekvinnelag solgte sine ettertraktede potetkaker og Dragetoppen var på plass med flotte hjemmelagde produkter. Det var også hjemmelaget is å få, av Lillis Gelato fra Lillesand.


Bli med på festen til neste år og spark sommeren i gang med Marnardal museums familiedag.


Vi gleder oss!