Historiske Foto

Historiske Foto

Marnardal

Reise til "de gamle gode dager"?


Med denne samlingen kan du foreta en reise gjennom tid og sted fra godstolen hjemme i din egen stue! Du vil kunne komme tilbake til ungdomstiden til dine nyforelskede oldeforeldre og kanskje tippoldeforeldre. Dette og mye annet er mulig å finne blant den gamle slekt og gårdshistoriske bilder i samlingen. Her er bilder fra arbeidsliv, fritid og fest. Følg utviklingen innen landbruk, samferdsel og arbeidsmetoder. Bilder fra krig, fredstid og jernbaneutbygging er det også et utvalg av.


Marnardal Historielag tok i 2002 initiativ til å planlegge og sette i gang prosjektet Historiske Foto Marnardal. Dette har vært et samarbeidsprosjekt mellom Marnardal historielag og Marnardal kommune.


Formålet med prosjektet var å avfotografere og samle opplysninger om 10 000 eldre fotografier fra fotografiets barndom opp mot 1960 tallet med tilknytning til Marnardal kommune.


Fotoene er digitalisert og informasjon om bildene lagt inn i et databaseprogram som gjør det mulig å knytte personer, steder, emner og motiv opp mot hverandre på en unik måte slik at man lett kan finne sammenfallende informasjon.


Den grundige registreringsjobben som er gjort, gjør Historiske Foto Marnardal til en unik kilde for historisk forskning og slektsgransking.


Fotoene med informasjon er lagt ut på Digitalt Museum og er tilgjengelig for alle.